Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ο μονόχειρας ντράμερ των Def Leppard,Rick Allen

"Όταν η θέληση και η πίστη ξεπερνά κάθε όριο μπορείς να κάνεις τα πάντα."

Με αυτή την πρόταση θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει την απίστευτη ιστορία του drummer των Def Leppard,Rick Allen που έχασε το αριστερό του χέρι σε τροχαίο αλλά συνέχισε να παίζει.
Στις 31 Δεκεμβρίου 1984, ο 21χρονος Allen, κατευθυνόμενος προς το σπίτι της οικογένειας του στο Sheffield για το πάρτι για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς,ενεπλάκη  σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Σύμφωνα με τον Allen, οδηγούσε το Chevrolet Corvette του όταν τον προσπέρασε προκλητικά ένα Alfa Romeo. Πάνω στα νεύρα του να προσπεράσει το Alfa Romeo δεν πρόσεξε ότι πλησίαζε σε στροφή, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, το οποίο πέρασε από ένα πέτρινο τοίχο και κατέληξε σε ένα χωράφι. Το αυτοκίνητο κατέληξε αναποδογυρισμένο, ο ίδιος εκσφενδονίστηκε εκτός του οχήματος, ενώ η φιλενάδα του Miriam Barendsen παρέμεινε ασφαλής στη θέση της. Από το ατύχημα ο Allen έχασε το αριστερό του χέρι. Η Miriam δεν τραυματίστηκε και βρήκε τον Άλεν στο χωράφι. Τους βοήθησαν δύο περαστικοί και ο Allen οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί επανατοποθέτησαν το χέρι του Allen αλλά αναγκαστικά το αφαίρεσαν λόγω μόλυνσης. Βγήκε από το νοσοκομείο μετά από τρεισήμισι εβδομάδες. Ο Allen βρισκόταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αφού πίστευε ότι δεν θα μπορούσε να ξαναπαίξει με το συγκρότημα. Το ίδιο πίστευαν και οι υπόλοιποι αλλά τον στήριζαν ψυχολογικά και δεν ήθελαν να τον διώξουν από τη μπάντα στη χειρότερη στιγμή της ζωής του. Ο ίδιος μαζί με τον Joe Elliott συνάντησαν ειδικούς και άρχιζαν να σχεδιάζουν ένα μοντέλο drums προσαρμοσμένο στις ανάγκες του. Ο πρώην drummer των Status Quo, Jeff Rich, που τον βοήθησε κατά την ανάρρωσή του, σχεδίασε μαζί του ένα ηλεκτρονικό μοντέλο drums, που θα μπορούσε να παίζει με ένα χέρι. Η εταιρία Simmons, που είναι κατασκευαστής ηλεκτρονικών drums, δημιούργησε ένα μοντέλο με τις προδιαγραφές τους.
Ο Allen έκανε την πρώτη του μετά το ατύχημα εμφάνιση το 1986 στο φεστιβάλ Monsters of Rock στο Κάστρο του Donnington, ενώ το 1987 οι Def Leppard κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Hysteria, που είναι και το πιο επιτυχημένο του συγκροτήματος μέχρι σήμερα, πουλώντας 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
photo from defleppard.com












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου